Παρασκευή
02 Μαΐου 2025

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

- 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γρ.) (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

- 500 γραμμάρια πατάτες

- 1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα

- 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγέν

- 1 ξερό κρεμμύδι

- 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά το χταπόδι κάτω από άφθονο, τρεχούμενο, δροσερό νερό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζετε νερό μέχρι τη μέση του σκεύους και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι.

Περιμένετε να πάρει μία βράση και ζεματάτε το χταπόδι, βουτώντάς το με τσιμπίδα 3-4 φορές διαδοχικά μέσα στο βραστό νερό. Έπειτα, το αφήνετε μέσα να βράσει για 45 με 50 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Όσο μαγειρεύεται, καθαρίζετε τις πατάτες και τις ξεπλένετε κάτω από άφθονο νερό. Μόλις μαλακώσει το χταπόδι, το αφαιρείτε προσεκτικά από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Μέσα στο ίδιο νερό, ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 20 λεπτά και έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο, ροζ χρώμα (από το χταπόδι).

2. Μόλις κρυώσει το χταπόδι, κόβετε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες. Κάνετε το ίδιο με τις βρασμένες πατάτες και σερβίρετε: Στρώνετε τις πατάτες σε μεγάλη πιατέλα, τοποθετείτε σε κάθε μία κομμάτια χταποδιού, πασπαλίζετε με το καγέν και την πάπρικα και περιχύνετε λίγο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με ντομάτα και ρούμι

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες) - 2 σφηνοπότηρα ρούμι λευκό - 500 γραμμάρια ντομά...

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κότσι ή μπούτι (σε κύβους) - 200 γραμμάρια χοιρινό - 3 κουταλάκια σούπας ελ...

Καβουροκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια καβουρόψυχα - Μισό φλιτζάνι σέλινο (ψιλοκομμένο) - Μισό φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι (κομμέ...

Φόρτωση άρθρων...