Παρασκευή
02 Μαΐου 2025

Παστουρμαδόπιτα

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας

- Λίγο Βιτάμ (για το άλειμμα του ταψιού)

- 15 φέτες παστουρμάς

- 10 φέτες τυρί κασέρι

- 1 ντομάτα (σε ροδέλες)

- 1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)

- Σουσάμι (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Αλείφετε με βούτυρο τις επιφάνειες ενός τετράγωνου ταψιού και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας, προσαρμόζοντας το καλά στον πάτο του σκεύους και αφήνοντας το να προεξέχει στα πλαϊνά. Έπειτα, βάζετε τις φέτες του παστουρμά στη σειρά, ώστε να καλύψετε τη σφολιάτα, κατόπιν τις ροδέλες ντομάτας και τέλος το τυρί.

Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας και ενώνετε καλά τα πλαϊνά των δύο φύλλων για να μην χυθεί η γέμιση. Αλείφετε την πίτα με κρόκο αυγού και αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε την παστουρμαδόπιτα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σουπιές - Μισό κιλό κριθαράκι - 1 κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές - 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια...

Σαρδέλες γεμιστές

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες) - 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Φόρτωση άρθρων...