Πέμπτη
01 Μαΐου 2025

Σαρδέλες πλακί

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σαρδέλες

- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια σε ροδέλες

- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 500 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες

- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

- 125 ml ελαιόλαδο

- 75 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις σαρδέλες. Αλείφετε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και στρώνετε σε μια στρώση τα κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω τους τα κρεμμύδια και τις μισές ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε ξανά και στρώνετε τις σαρδέλες, το σκόρδο, το μαϊντανό και τις υπόλοιπες ντομάτες.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί, προσεκτικά, ώστε να παραμείνουν οι σαρδέλες καλυμμένες με τα υλικά που τοποθετήθηκαν τελευταία. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψάκι σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το φαγητό αυτό μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα (κατά προτίμηση σε ταβά) ως πλακί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με ντομάτα και ρούμι

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες) - 2 σφηνοπότηρα ρούμι λευκό - 500 γραμμάρια ντομά...

Καβουροκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια καβουρόψυχα - Μισό φλιτζάνι σέλινο (ψιλοκομμένο) - Μισό φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι (κομμέ...

Πίτσα με πέστο, ντομάτα και ξινομυζήθρα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη πέστο - 300 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 170 ml νερό - 4...

Φόρτωση άρθρων...