Παρασκευή
02 Μαΐου 2025

Μπακαλιάρος γιαχνί

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό (περίπου) μπακαλιάρος παστός

- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού πολτός ντομάτας

- 1 κουταλάκι πελτές

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 150 γραμμάρια μαύρη σταφίδα

- 100 γραμμάρια κουκουνάρι

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη μέρα, μουσκεύετε τον μπακαλιάρο για 12 ώρες, αλλάζοντας του το νερό 2-3 φορές. Την επομένη, τον στραγγίζετε καλά, τον ξεπλένετε και πάλι και τον βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, στη φωτιά, σκεπασμένο με κρύο νερό.

Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, τον αποσύρετε από το μάτι και αφήνετε να χλιάνει. Τότε, αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και τον χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια.

2. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βράζετε με νερό. Έπειτα, τα στραγγίζετε, τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας και το κρασί.

Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το μπακαλιάρο, τη σταφίδα, το κουκουνάρι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ψάρι να σιγοψηθεί μέσα στη σάλτσα για 15 με 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κότσι ή μπούτι (σε κύβους) - 200 γραμμάρια χοιρινό - 3 κουταλάκια σούπας ελ...

Κριθαρότο με θαλασσινά

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια κριθαράκι - 10-12 γαρίδες - 2 καλαμάρια (μπαστουνάκια) - 200 γραμμάρια μυδόψιχα (καλά...

Σαρδέλες γεμιστές

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες) - 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη...

Φόρτωση άρθρων...