Πέμπτη
01 Μαΐου 2025

Κοτομπιφτέκια με μάραθο και δυόσμο

Για 8 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος)

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

- 1 αυγό

- ¼ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος

- ¼ μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος

- 1 κουταλάκι σούπας ξίδι μπαλσάμικο

- 1 κουταλάκι σούπας πάπρικα καπνιστή

- 2 κουταλάκια σούπας φρυγανιά, τριμμένη - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του μίξερ, βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.

Πλάθετε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνετε στο ταψί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρετε ζεστά με σαλάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σουπιές - Μισό κιλό κριθαράκι - 1 κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές - 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια...

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κότσι ή μπούτι (σε κύβους) - 200 γραμμάρια χοιρινό - 3 κουταλάκια σούπας ελ...

Καβουροκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια καβουρόψυχα - Μισό φλιτζάνι σέλινο (ψιλοκομμένο) - Μισό φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι (κομμέ...

Φόρτωση άρθρων...