Παρασκευή
02 Μαΐου 2025

Γαρίδες με κολοκυθάκια και πατάτες

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

- 3 κολοκυθάκια (σε κύβους)

- 3 πατάτες (σε κύβους)

- 3 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 3 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)

- 3 ντομάτες (ψιλοκομμένες)

- Μισό ματσάκι μαϊντανού (ψιλοκομμένο)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- Χυμός από 1 λεμόνι

- Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζετε τα λαχανικά αφού τα πλύνετε καλά. Ξεβγάζετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Σε αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα), ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε για τρία λεπτά το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτετε έπειτα τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε κατόπιν τις γαρίδες, ολόκληρες ή καθαρισμένες και τις αφήνετε να βράσουν με τα λαχανικά, σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά.

Τέλος, βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και το λεμόνι και ανακατεύετε πολύ ελαφρά με τη κουτάλα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες φούρνου σκορδάτες

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες - Αλάτι, ελαιόλαδο - Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος) - Τυρί κρέμα (προ...

Σαρδέλες γεμιστές

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες) - 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη...

Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σουπιές - Μισό κιλό κριθαράκι - 1 κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές - 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια...

Φόρτωση άρθρων...